Frontman Fredom Call, Chris Bay chystá sólo vystoupení na festivalu ROCK CASTLE

Stává se to velmi často. Skladatelé rock-metalových písní to znají! Napíší mnoho inspirativního a bohatého materiálu, který ale občas nepříliš padne do stylu vlastní kapely. A to je i případ CHRISE BAYE, frontmana a skladatele známé kapely FREEDOM CALL.

„Trvale píšu písně a neustále pracuji na nápadech ve studiu,“ vysvětluje Chris. „Proto jsem za ta léta nashromáždil spoustu skladeb, které Freedom Call zkrátka nevyhovují, ale jsou příliš dobré na to, aby se na ně v mém archívu jen prášilo“. Řešení je jedno. Sólo album. To jeho nese název „Chasing The Sun“ (2018). Chris se zde svým vlastním, nezaměnitelným způsobem váže k hudbě, která ho inspirovala od samého počátku jeho kariéry. Písně na albu vznikaly po dlouhou dobu a Bay si celý tento materiál vyrobil sám, ve svém vlastním studiu.

Rolling Stones nebo Beatles, dobří nebo špatní? To byla velká otázka v době, kdy Bay začal hrát na kytaru v útlém věku pěti let. „Jen o několik let později jsem dostal hudební knihu „Beatles Complete“, kterou jsem několik příštích měsíců hrál nahoru a dolů. Trvale na mě působily také skupiny jako INXS, Spandau Ballet, Simple Minds, Ultravox a Saga. Jejich hudba má jedinečnou atmosféru, která mě vždy inspirovala.“

S takovými renomovanými umělci v pozadí mysli složil Chris Bay „Chasing The Sun“ a nahrál všech jedenáct písní sám. To, co vzniklo, je tedy sólové úsilí v pravém slova smyslu, až na jednu malou výjimku: „Ramy Ali měl na starosti bicí; není jen bubeníkem Freedom Call, ale také jedním z mých nejbližších přátel.“ Ne méně než Achim Köhler (Martin Kesici, The Hooters) měl na starosti mix a mastering a všechny ostatní nástroje a samozřejmě všechny vokální party nahrál sám Bay.

Jak již název alba sám o sobě vypovídá, Chris Bay zde nedbale zpracovává touhy a přání, o která se, zejména v tomto temném období, zajímá asi každý z nás. Slunce, svoboda, teplo, harmonie, léto. . . „letní hit“, a to klidně i v zimě.

CHRIS BAY ve své nové odhalené identitě, ve svém sólo vystoupení, se svými hudebními dítky, navíc v létě, na novém rockovém open air festivalu, v překrásných zámeckých zahradách MORAVSKÉHO KRUMLOVA! To bude hudební zážitek! Buďte u toho! 19. – 21. 8. 2021, ROCK CASTLE, MORAVSKÝ KRUMLOV!

Festivalové vstupenky jsou k dostání na www.mastersofrock.cz/cs/Rock-Castle-vstupenky

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte. Přijmout Číst více...