Rammstein znovu provokuje novým singlem Ausländer!

Německá úderka Rammstein znovu provokuje, tentokrát s novým singlem Ausländer! Singl, jenž v překladu zní „cizinec“, se vztahuje ke kolonialismu a k cestování po světě. Je to třetí singl z nové desky „Rammstein“ na kterou se snáší hodně negativních komentářů.

Nový singl z desky, jenž vyšla 17. května, s ironií naráží na období evropské kolonizace Afriky a na tendenci Evropanů cestovat po světě a myslet si, že jsou všude doma. Singl Ausländer doprovází zajímavý klip, ve kterém členové kapely ztvární roli evropských kolonizátorů a misionářů u kmenu domorodců.

Za klipem stojí i tentokrát osvědčený Jörn Heitmann, který kapele režíroval již nejedno skvělé video. Svůj úkol zvládl výborně i tentokrát – muzikanty odvezl na téměř opuštěný ostrov mezi místní koloniální usedlíky. V jejich výrazech je sice občas vidět, že vůbec nechápou, co tam Němci dělají, celé to ale bylo bravurně sestříháno, skvěle to funguje a hlavně to moc baví.

Rammstein letos vydali svoje první album za sedm let. Rocková kapela skládala desku v několika neortodoxních lokalitách po Evropě, včetně v běloruském Minsku! Rammstein se letos rovněž vydávají na velkolepé koncertním turné po Evropě, v rámci něhož zavítají i do Prahy. Kapela zahraje dva koncerty v pražské Eden aréně 16. a 17. července.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Budeme předpokládat, že s tím souhlasíte. Přijmout Číst více...